Την Πέμπτη, 12/2 (μαζί με τα γενέθλια του αξιότιμου κυρίου Darwin- Happy 200th Charles!) έγινε και το Twestival σε 175+ πόλεις παγκοσμίως, με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας του Charity: Water.
Φυσικά -επειδή είμαστε πολύ cool πόλη- έγινε και στο Εδιμβούργο.
To event φιλοξένηθηκε στους χώρους του Hawke + Hunter, με το κυρίως νταβαντούρι να γίνεται σε μια αίθουσα σαν κλειστή βεράντα-κήπο (με ψοφόκρυο). Εκεί υπήρχε μια μικρή σκηνή, οθόνη, bar. Οι χώροι τίγκα με ενθουσιασμένους twitterers που τριγύριζαν, γνωρίζονταν και μιλούσαν.
Η πολύ καλή οργάνωση είχε ως αποτέλεσμα μια ευχάριστη και επιτυχημένη βραδιά. Ο χώρος είχε εξοπλιστεί με wi-fi για να μπορεί ο κόσμος να στέλνει tweets, το οποία προβάλλονταν στην οθόνη. Συμμετείχαν αρκετοί καλλιτέχνες - ο Peter Gregson και η Plum ήταν ιδιαίτερα καλοί.
Ο Ewan Spence (BAFTA nominated podcaster, blogger, writer and commentator), host for the night, ήταν απολαυστικός! Ειδικά στο documentary που είχε ετοιμάσει για το χτυπημένο από τη μοίρα, κατακαημένο Leith που δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό (είχαν και πρόβλημα με τον ήχο, οπότε μας έκανε commentary live)
Edinburgh Twestival Documentary from Ewan Spence on Vimeo
Το άλλο πολύ εντυπωσιακό, ήταν η ιδέα του wemet. Χρησιμοποιώντας το, έστελνε κανείς direct message στο @wemet όταν γνώριζε κάποιον, και ο ιστός των γνωριμιών προβαλλόταν σε έναν τοίχο στο bar. Όλο το χρονικό συμπιεσμένο σε 5 λεπτά εδώ (όποιος δεν βαρεθεί, μπορεί να διακρίνει κι εμένα σε κάποια σημεία).
Υπήρχε raffle, δημοπρασία, μουσική - και όλα τα έσοδα διατέθηκαν για το charity. Το EdTwestival μάζεψε συνολικά γύρω στις 3500 λίρες.
Φωτό δικές μου δεν βάζω εδώ, είναι λίγες και κακές. Θα ανεβούν στο flickr οσονούπω. Αν ψάξει κανείς όμως edtwestival στο flickr μπορεί να δει πολλές και ωραίες.
Στο EdTwestival υπήρχε και μια δημοσιογράφος του BBC Scotland, η οποία μετά έγραψε αυτό εδώ το ωραίο άρθρο.
Εγώ πέρασα πολύ όμορφα, παρότι πήγα μόνη. Γνώρισα αρκετό συμπαθητικό κόσμο, μιλώντας αρκετά για τα griots και το ρόλο του twitter σε αυτά. Και πάλι συνειδητοποίησα την ομορφιά αυτών των sites, που ο καθένας τα χρησιμοποιεί ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά του, όπως και όταν θέλει.
0 τσιτσιρίσματα:
Δημοσίευση σχολίου